Hlavní obsah

Kajakáři i kanoistky uspěli na MS hned v prvním kole kvalifikace

Rio de Janeiro

Všichni čeští kajakáři i kanoistky postoupili na mistrovství světa ve vodním slalomu hned z prvního kola kvalifikace do sobotního semifinále. Nejvíce se dařilo obhájci světového titulu Ondřeji Tunkovi, který kvalifikaci vyhrál. V brazilském Riu de Janeiro tak budou v semifinále všechny české lodě, ve středu totiž postoupili kajakářky a kanoisté.

Foto: Martin Hladík

Český kajakář Jiří Prskavec.

Článek

Tunkovi, kterému se v této sezóně příliš nedařilo a při finále Světového poháru v Seu d'Urgell ani nepostoupil do semifinále, na olympijském kanále v Riu kvalifikační jízda sedla. Vyhrál s náskokem 65 setin sekundy před Italem Zenem Ivaldim.

Vítěz SP Jiří Prskavec zajel rovněž čistě a se ztrátou 1,10 sekundy skončil pátý. Obhájce stříbrné medaile Vít Přindiš dostal jako jediný z Čechů penalizaci za dotek branky a se ztrátou 4,60 sekundy obsadil 21. příčku. V nejpočetnější kategorii kajakářů ale postoupilo přímo 30 závodníků, takže mu to s přehledem stačilo.

Trojice českých kanoistek se seřadila od čtvrtého do šestého místa v rozmezí necelých šesti desetin sekundy. Díky čisté jízdě byla nejlepší z nich třiatřicetiletá Kateřina Hošková. Vicemistryně světa Tereza Fišerová i mladičká Gabriela Satková měly jeden "šťouch" a dojely těsně za ní. Kvalifikaci vyhrála trojnásobná mistryně světa Jessica Foxová z Austrálie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články