Hlavní obsah

Skifař Vabroušek ukončil kariéru, stal se trenérem

PRAHA

Jediný držitel veslařského titulu mistra světa v České republice Michal Vabroušek ukončil kariéru. Bývalý úspěšný skifař lehkých vah však bude i nadále působit ve svém sportu, od 1. února se totiž stal reprezentačním trenérem týmu do 23 let.

Článek

"Aktivní kariéru jsem opravdu s největší pravděpodobností ukončil. Je sice možné, že se třeba za dva roky zblázním a začnu opět veslovat, ale moc pravděpodobné to není," řekl jednatřicetiletý Vabroušek ČTK.

Opustit závodění chtěl již před rokem, ale nakonec své rozhodnutí o rok posunul. "Nechtěl jsem končit po podivné sezoně, kdy jsem přesedával z lehké do těžké posádky," vysvětlil bývalý člen pražské Dukly.

Ani rok 2006 jej ale moc neuspokojil. Jeho prioritou bylo stát se členem úspěšného dvojskifu lehkých vah, což se mu nepodařilo. "Už jsem v tom neviděl perspektivu. Navíc jsou tady mladí bratři Vetešníci, kterým se daří, tak jsem z toho vycouval," uvedl Vabroušek. Na skifu již neměl další motivaci. "Dokázal jsem vše, co se dalo," podotkl.

Svěřenec trenéra Jaroslava Starosty se v roce 2000 stal světovým šampionem na neolympijském skifu lehkých vah. Celkem startoval na devíti mistrovstvích světa a ve sbírce má i dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Dvakrát se představil na olympijských hrách - vždy v dvojskifu lehkých vah.

Nyní se Vabroušek plně soustředí na dráhu reprezentačního trenéra. "Je to výzva. Ve své kariéře jsem ale načerpal dost zkušeností, vystudoval jsem FTVS a o veslování toho vím hodně. Teď je tady šance předat do dalším," dodal Vabroušek.

Reklama