Hlavní obsah

Redgrave apeloval na zloděje, aby mu vrátili sportovní trofeje

Legendární anglický veslař Steve Redgrave se veřejně obrátil na zloděje, kteří mu minulou sobotu vykradli dům v Marlowu severozápadně od Londýna. Pětinásobný olympijský vítěz lupiče vyzval, aby mu vrátili alespoň sportovní trofeje a věci, které nemají téměř žádnou peněžní hodnotu.

Foto: www.david-sampson.com

Ilustrační foto.

Článek

"Věci jako hodinky po mém dědečkovi nemají přece cenu pro nikoho jiného než pro mě. Také tři ceny pro Sportovce roku jsou pro vás k ničemu, protože se stejně nedají prodat," oslovil Redgrave zloděje v prohlášení, které otiskla britská média. "Zkuste prosím najít nějaký způsob, jak tyhle věci společně s náramkem mé ženy a její matky vrátit. Také v tomhle případě se jedná spíš o sentimentální než peněžní hodnotu," dodal slavný veslař, jehož královna po skončení kariéry pasovala na rytíře.

Zlaté olympijské medaile, které získal na pěti po sobě jdoucích hrách od Los Angeles 1984 po Sydney 2000, naštěstí Redgrave v domě neměl. Pokud by se mu nepodařilo zloděje obměkčit, přislíbila již BBC, která nejlepší sportovce Británie oceňuje, že mu místo tří ukradených trofejí vyrobí repliky.

Reklama