Hlavní obsah

Sobíšek a Galádová získal na MS medaili i na pětistovce

Čeští reprezentanti získali na mistrovství světa juniorů a rychlostních kanoistů do 23 let další dvě medaile a jejich celková bilance činí čtyři stříbra a dva bronzy. Stejně jako na olympijském kilometru se na poloviční trati prosadil na pódium kajakář Tomáš Sobíšek a také Barbora Galádová, tentokrát v deblkajaku se Štěpánkou Sobíškovou.

Foto: Ivana Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Český tým tak úspěšně navázal na červencové ME v Račicích, kde posbíral devět medailí. "I na mistrovství světa jsme tedy čekali výborné výsledky, ale úspěchy, které tady přišly, jsou v této výrazně silnější konkurenci ještě překvapivější a samozřejmě ještě cennější," řekl reprezentační trenér Pavel Hottmar. "Za vypíchnutí stojí výrazný podíl úspěchů svěřenců Jana Andrlíka, kteří jsou připravovaní perfektně," připojil.

Evropské šampionky Sobíšková, Galádová ve finále kategorie K2 nestačily na Maďarky, s nimiž prohrály o tři sekundy. Sobíšek dopádloval třetí za vítězným Maďarem Andrásem Redlem a Kanaďanem Laurentem Lavignem. Maďarská výprava na MS dominovala a posbírala 21 cenných kovů, z toho deset nejcennějších. Z šesti českých medailí se o pět postarali junioři.

Ve finále dnešních závodů na 500 metrů se představil i juniorský čtyřkajak Josef Záhora, Patrik Podraský, Tomáš Hradil, Michael Prokop, jenž dojel poslední devátý, stejně jako v kategorii do 23 let kajakářky Eliška Betlachová s Anežkou Paloudovou na deblu.

Reklama