Hlavní obsah

Přindiš, Rohan a Fišerová obhájili triumf v Českém poháru

Kajakářka Veronika Vojtová a kanoistka Tereza Fišerová přidaly k sobotním triumfům na mistrovství republiky ve vodním slalomu i celkové prvenství v Českém poháru. Mezi kajakáři ovládl seriál stejně jako loni Vít Přindiš, vítězství v kategorii kanoistů obhájil Lukáš Rohan.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Přindiš.

Článek

Závěrečný šestý závod kajakářů v neděli na trati pod Lipenskou přehradou vyhrál Vavřinec Hradilek, který si spravil chuť po sobotní sedmé příčce. Konečné hodnocení ovládl Přindiš o jediný bod před Jiřím Prskavcem. Hradilek obsadil třetí místo.

Vojtová navázala na sobotní vítězství. "Jelo se mi suprově, i když to bylo náročnější, hlavně psychicky. Trať byla opět náročná, ale trochu víc 'pádlovací' než včera. Byla tam těžká kombinace na Váňově skoku a pak konec tratě," uvedla Vojtová. "Teď pojedu z plného tréninku zbylé dva Světové poháry, tak snad se mi povede formu dobře načasovat směrem k mistrovství světa," dodala. Za ní v Českém poháru skončily Kateřina Kudějová a Amálie Hilgertová.

Mezi kanoisty obhájil pohárové vítězství Rohan, i když dnes skončil až jedenáctý. Poslední závod vyhrál Vítězslav Gebas před mistrem republiky Matyášem Lhotou.

Fišerová vyhrála Český pohár stejně jako loni navzdory pátému místu v závěrečném závodě, který ovládla Tereza Kneblová.

Reklama