Hlavní obsah

Knapková se do předolympijské sezóny vydala s podporou Neumannové

S novou lodí ve žlutých barvách a s podstatně rozšířeným realizačním týmem vstoupí do letošní sezony nejlepší česká veslařka současnosti Miroslava Knapková. Stříbrná medailistka z loňského mistrovství světa spolupracuje od letoška s bývalou úspěšnou lyžařkou Kateřinou Neumannovou, která se stala její manažerkou a zařadila ji do svého týmu sportovců, nad jejichž přípravou převzala záštitu.

Článek

O trénink se i nadále stará kouč Tomáš Kacovský, Knapková má však k dispozici například specialistu na stravu Petra Havlíčka, biochemika Emila Bolka a k rehabilitaci využívá prostory vyhlášené kliniky Malvazinky, kde na ni dohlíží fyzioterapeut Pavel Kolář. "S panem Bolkem jsem se v minulosti již potkala, ale na některé novinky ve složení stravy si ještě musím zvykat," uvedla Knapková na středeční tiskové konferenci v Praze.

První test v předolympijské sezóně ji čeká již o víkendu, kdy se v Ottensheimu u Lince představí v prvním dílu Světového poháru. "Snažili jsme se na něj soustředit. Jsem lehce nervózní a zvědavá, jak na tom budu ve srovnání s ostatními," přiznala šestadvacetiletá veslařka. Podle fyzických testů je na tom však o dost lépe než před rokem. "Až v závodě se ale ukáže, jak na sobě kdo zapracoval," podotkla Knapková, která bude v letošním roce závodit s novou žlutou lodí.

Kouč Kacovský ji totiž přesvědčil, aby přestala používat nápadnou červenou. "Žlutá se mi nelíbí. Ta stará byla zářivě rudá jako formule ferarri, tak jsem si říkala, že taky bude jezdit tak rychle. Tahle je divná. V periferním vidění je však méně zřetelná než červená. Může se stát, že když soupeřkám malinko poodjedu, budou si myslet, že ztratily kontakt a psychicky se položí," vysvětlila Knapková důvod změny v nedávném rozhovoru pro deník Sport. I přesto však prý plánuje, že za rok se vrátí ke své oblíbené barvě.

Hlavní soupeřkou Knapkové bude i v letošní sezoně o víkendu již pětatřicetiletá Jekatěrina Karstenová-Chodotovičová, trojnásobná mistryně světa a zlatá žena z olympiád v Atlantě a Syndey. Po mateřské dovolené se však na vodu vrací i dvojnásobná světová šampionka a olympijská medailistka Rumjana Nejkovová z Bulharska. Ta by však v Rakousku měla ještě chybět.

Reklama