Hlavní obsah

Hilgertová je v reprezentaci vodních slalomářů i se synem Lubošem

VELTRUSY

Štěpánka Hilgertová bude v reprezentaci vodních slalomářů jezdit se svým synem Lubošem. Rozhodl o tom poslední nominační závod na kanálu ve Veltrusech. Dvojnásobná olympijská vítězka i její dvacetiletý potomek byli ve svých kategoriích nejrychlejší a Hilgertová s definitivní platností odvrátila hrozící blamáž po hrubě nevydařeném prvním nominačním závodu minulý týden na Trnávce.

Foto: Petr Cihelka

Štěpánka Hilgertová

Článek

Stejné složení jako loni má tým kanoistů, do kterého se na poslední chvíli dnes dostal Jan Mašek k již dříve jistým Stanislavu Ježkovi a Tomáši Indruchovi. Mezi tradiční reprezentanty na deblkanoích Jaroslava Volfa s Ondřejem Štěpánkem a Marka Jirase s Tomášem Máderem se rovněž v dramatu dostala loď v novém složení Jaroslav Pollert, David Mrůzek. Manžel české sjezdařky na divoké vodě Michaly Mrůzkové je rovněž bývalým sjezdařem a s Pospíšilem se na deblkanoi připravuje teprve půl roku.

Mezi ženami se po roční pauze do týmu vrací čtyřicetiletá Marcela Sadilová a poslední ženou vedle devětatřicetileté Hilgertové je stejně jako loni dvaatřicetiletá Irena Pavelková. Zcela nové složení má naopak reprezentace kajakářů, neboť dnešní krach favoritů Ondřeje Raaba a Lukáše Kubričana, kteří minuli v prvním kole branku, posunul do týmu vedle Hilgerta také bývalého člena národního družstva Ivana Pišvejce a Vavřince Hradílka.

"Hezky nám to zní," radovala se po dramatických závodech Hilgertová. Věděla, že se její syn rok od roku zlepšuje. "Bylo to stále reálnější, ale o tři místa tam bojovalo sedm lidí a všichni jezdili vyrovnaně. Luba nebyl ani outsider, ani favorit," líčila a dodala, že o možnosti, že by v týmu jezdili spolu, před závodem nehovořili. "Já myslím, že to bude zajímavé, být s mámou v manšaftu, na to všichni novináři asi čekali," usmíval se Luboš. "Já se na to těším," dodal.

Oba čeká za dva týdny mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši, v dalším průběhu sezony několik závodů Světového poháru včetně pražského klání v Troji na konci června a na sklonku sezony světový šampionát v Brazílii.

Konečné pořadí nominace:
Muži:
C1: 1. Ježek 26 bodů, 2. Indruch (Dukla Brandýs n/L) 24, 3. Mašek 18, 4. Gebas (USK Praha) 18, 5. Pinkava 14, 6. Jáně (oba Dukla Brandýs n/L) 12.
C2: 1. Volf, Štěpánek 29, 2. Jiras, Máder 25, 3. Pospíšil, D. Mrůzek 15, 4. Sehnal, Hradílek (USK Praha) 15, 5. Vlček, Hammer (Dukla Brandýs n/L) 14, 6. Koplík, Vrzáň (USK Praha) 14.
K1: 1. Pišvejc (USK Praha) 21, 2. Hradílek 18, 3. Hilgert 18, 4. Beneš 17, 5. Kubričan (USK Praha) 17, 6. Raab (Dukla Brandýs n/L) 17.
Ženy:
K1: 1. Hilgertová 25, 2. Pavelková 22, 3. Sadilová (Dukla Brandýs n/L) 21, 4. Řihošková 19, 5. Kudějová 12, 6. Slováková (obě USK Praha) 10.

Reklama