Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem vyhráli na ME semifinále a útočí na třetí zlato

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Úřadující mistři světa ve vodním slalomu Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek budou útočit na své třetí zlato z evropského šampionátu z prvního místa. Nejlepší čeští deblkanoisté vedou díky bezchybné semifinálové jízdě v Liptovském Mikuláši před domácí dvojicí Tomáš Kučera, Ján Bátik o 2,59 sekundy.

Článek

O třetí místo se zatím dělí Britové Daniel Goddard, Nicholas Smith spolu s olympijskými vítězi Pavlem a Petrem Hochschornerovými. Slovenští spolufavorité v neděli zajeli absolutně nejrychlejší jízdu, kvůli dvěma dotykům branky nicméně na své české rivaly Volfa se Štěpánkem ztrácejí 2,70 sekundy.

Do finále se probojovala i druhá česká loď na startu Marek Jiras s Tomášem Máderem. Bronzoví medailisté z olympijských her v Sydney 2000 dostali dvě trestné sekundy a jsou zatím s odstupem 6,43 sekund devátí.

V nabité kategorii kajakářů se ani jeden z českého tria do elitní desítky nepropracoval. Nejblíže postupu do finále byl Ivan Pišvejc, jenž se po jednom dotyku branky dělil spolu s Mateuszem Polaczykem o jedenáctou pozici. Na Polaczykova staršího bratra Gregorze, který obsadil poslední postupovou příčku, ztratili 36 setin sekundy.

Patnáctým místem se blýskl Lukáš Hilgert

Patnáctým místem se při své premiérové účasti na seniorském šampionátu blýskl syn slavných rodičů Luboš Hilgert, který jako poslední 40. postoupil z kvalifikace a v neděli tedy startoval jako první. Vavřinec Hradílek dostal za neprojetí branky padesátisekundovou penalizaci a obsadil předposlední místo.

S náskokem téměř tří a půl sekundy postoupil do finále Slovinec Peter Kauzer, další medailové příčky zatím okupují Mathieu Doby z Belgie a Francouz Julien Billaut. Na Kauzera ztratil Pišvejc 5,65 sekundy.

Finálový program v Liptovském Mikuláši začíná ve 14:00.

Reklama