Hlavní obsah

Mistr světa Prskavec vládne žebříčku kajakářů ve vodním slalomu

Lausanne

Mistr světa Jiří Prskavec na konci roku vládne světovému žebříčku kajakářů ve vodním slalomu. Další český kajakář Vít Přindiš, který byl v čele žebříčku na konci minulé sezony, je v aktuálním vydání šestý. Do pořadí mezinárodní federace ICF se započítávají výsledky na podnicích dvou nejvyšších kategorií za poslední dva roky.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Dvojnásobný mistr světa ve vodním slalomu kajakář Jiří Prskavec v Praze po návratu ze světového šampionátu ve Španělsku.

Článek

Díky tomu se v popředí žebříčku drží další český kajakář Ondřej Tunka, který je dvanáctý, ačkoliv se letos nedostal do české reprezentace pro vrcholné akce. Olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek, jenž ho v národním týmu vystřídal, je třiadvacátý.

V elitní desítce jsou vedle dvojice kajakářů ještě kanoistka Tereza Fišerová, které patří šestá příčka, a kajakářka Kateřina Kudějová na desátém místě.

Foto: Martin Hladík/Kanoe.cz , ČTK

Mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec.

Ve srovnání s loňskem si výrazně pohoršil kanoista Lukáš Rohan, který klesl z desáté příčky na 21. pozici. I tak je nejlepším českým zástupcem v této disciplíně. Ve třetí desítce jsou i jeho reprezentační kolegové Vítězslav Gebas, Václav Chaloupka, Matyáš Lhota a Michal Jáně.

Reklama