Hlavní obsah

Dvojskif Antošová, Vařeková obhájil zlato na MS do 23 let

STRATHCLYDE

Dvojskif Jitka Antošová, Gabriela Vařeková obhájil na mistrovství světa veslařů do 23 let ve Skotsku zlato z loňského šampionátu. Favorizované Češky, které jsou i dvojnásobnými mistryněmi světa v juniorské kategorii, porazily ve finále na jezeře Strathclyde druhé v pořadí Němky téměř o sekundu.

Článek

Antošová s Vařekovou tak v třiadvacítce potvrdily svou dominantní pozici. Talentované české reprezentantky se už prosazují i mezi seniory, v červnu na Světovém poháru v Amsterodamu skončily třetí a před týdnem se v Třeboni staly suverénně mistryněmi republiky. Ve Skotsku sice ve čtvrtek nevyhrály svou rozjížďku a musely do oprav, v pátečním semifinále však jasně zvítězily a přemožitelky nenašly ani dnes.

Zbylé dvě české posádky na šampionátu dnes bojovaly mezi muži ve finále B. Párová čtyřka obsadila čtvrté místo, osma skončila stejně jako v sobotním semifinále poslední šestá.

Výsledky s účastí českých lodí:
Finále A:
Dvojskif žen: 1. Antošová, Vařeková (ČR) 6:58,46, 2. Richterová, Moebusová (Něm.) 6:59,43, 3. Fularczyková, Socková (Pol.) 7:03,29.
Finále B:
Párová čtyřka - muži: 4. ČR (Lůžek, Řepa, Hlavička, Lachman) 5:59,01.
Osma: 6. ČR (Zejda, Pokorný, Pleško, Fofonka, Došlík, Wiesner, Šoth, Podhorský, Havel).

Reklama