Hlavní obsah

Medaili nečekáme, hlavní je nominace na olympiádu, říká kajakářka Mrůzková

Na nadcházejícím mistrovství světa v kanoistice v německém Duisburgu se pokusí v deblkajaku společně s Janou Bláhovou obhájit Michala Mrůzková stříbro z loňského mistrovství světa a hlavně nominovat se na olympiádu v Pekingu.

Článek

Martin Doktor si stěžoval na virózu, která mu zkomplikovala přípravu, jak jste na tom vy s Janou Blahovou?

Naštěstí jsme obě zdravé, měly jsme třítýdenní tréninkový cyklus, poslední týden před odjezdem do Duisburgu už byl jen ladicí.

Takže by to mělo být lepší než na mistrovství Evropy ve Španělsku, kde jste byly na pětistovce šesté?

Určitě se teď cítíme lépe, před evropským šampionátem jsme byly hodně unavené, navíc nám moc nesedly podmínky. Teď, když neuděláme chybu, bude to určitě lepší. Za šesté místo bychom jásaly.

Vloni jste se také předvedly výrazně lépe na mistrovství světa než na evropském šampionátu, v Szegedu z toho bylo nečekané stříbro.

S Janou teď máme přiměřené ambice, víme, co od sebe čekat. Možná že okolí čeká víc, když jsme loni získaly medaili, ale kdo viděl ty odstupy a rozumí kanoistice, ví, že jsme mohly být stejně tak i šesté.

Takže medaili letos od sebe nečekáte?

Vloni to bylo vážně velké štěstí. Letos ji neočekáváme, hlavně chceme být do šestky, abychom jely na olympiádu.

Jak moc by vaše plány ovlivnilo, kdyby se nominace teď nepodařila?

Určitě by se plány měnily. Když si nominaci vyjedeme teď, měly bychom větší klid a dalším cílem by byla až olympiáda. Navíc bych na začátku sezóny mohla odjet pár závodů ve sjezdu. A kdybychom si ji nevyjely, bylo by to pro psychickou pohodu hodně nepříjemné, musely bychom se soustředit na dodatečnou nominaci, kde projdou jen dvě lodě z Evropy. Navíc je v příštím roce už 15. května, takže bychom museli dřív odjet někam do tepla.

Znáte duisburský kanál?

Byly jsme tam jednou na Světovém poháru. Některé dráhy jsou trochu znevýhodněny, vloni foukal protivítr a byly dost velké vlny. Ale prostředí je tam hezké, je to blízko diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články