Hlavní obsah

Rychlostní kanoisté jedou do Pekingu, i když nemají místa na OH

PRAHA

Třebaže na právě skončeném mistrovství světa v Duisburgu rychlostní kanoisté nevybojovali ani jedno olympijské místo pro Českou republiku, pojede testovat tamní kanál na předolympijskou regatu od 23. do 25. srpna šest reprezentantů. Do Pekingu se vydají deblkanoe Martin Doktor, Jiří Heller, a deblkajaky Michala Mrůzková, Jana Blahová a Tomáš Ježek, Ondřej Horský.

Článek

Česká výprava odjíždí do Číny kvůli tomu, že nominace a výjezdní formality musely být připraveny s předstihem 8. srpna ještě před první kvalifikací. České posádky navíc kvůli přepravním potížím pojedou na vypůjčených lodích.

O zbývající místa do Pekingu se bude při závodech bojovat příští rok na regatě v Miláně od 15. do 18. května. Odtud postoupí pouze první dvě lodě v disciplinách, v nichž mají české týmy šanci. V rychlostní kanoistice smí na OH startovat v každé disciplíně vždy jen jedna posádka z jedné země.

Vrchol domácí sezóny, mistrovství České republiky od pátku do neděle v Račicích, bude proto bez nejlepších českých posádek.

Reklama

Související témata: