Hlavní obsah

Párová čtyřka postoupila přímo do semifinále MS

MNICHOV/PRAHA

Párová čtyřka veslařů ve složení Jirka, Hanák, Karas, Vitásek postoupila na mistrovství světa v Mnichově přímo do pátečního semifinále, když vyhrála rozjížďku za 5:57,02 min a v cíli měla téměř vteřinový náskok před lodí Ukrajiny.

Článek

„Kluci sami říkali, že ještě musí chytit tempo a vylepšit svůj čas. Hlavně po startu však jeli hezky," tvrdil reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška. Nejrychlejší byli v rozjížďkách obhájci titulu Poláci, kteří dosáhli času 5:53,29.

Dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník skončil v rozjížďce druhý za Maďary a v nejnabitejší disciplíně šampionátu prošel do středečního čtvrtfinále. To pojede i česká čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Vraštil, Kopač, Straka, Čabla, i když po 4. místě ji postup zajistil až čas. „Obě naše lodě lehkých vah to mají v početné konkurenci těžké, ve středu se ale pokusí o semifinále, což bych v jejich případě bral za velký úspěch," uvažuje Panuška.

Už v úterý bude o účast v semifinále usilovat šest českých lodí. Skifaři Synek i Knapková potřebují k postupu dojet čtvrtfinále do 3. místa, stejně jako dvojskif Chalupa, Doleček. „U všech tří posádek věřím, že to zvládnou," míní Panuška. Z oprav se mezi 12 nejlepších chce probít ženský dvojskif Antošová, Vařeková. „Holky měly smůlu, že v rozjížďce potkaly nejlepší světové posádky z Nového Zélandu a Británie, v opravě mají přijatelnější soupeřky a já věřím, že se mezi tři postupující vejdou," tvrdí Panuška.

Daleko těžší to podle něj bude mít v úterních opravách dvojka bez kormidelníka Schindler, Makovička, která pojede o dvě postupová místa mj. s USA a Polskem. „Kluci se chtějí pokusti dostat do Pekingu, a tak dopředu nic nevzdávají, stejně jako mladá dvojka s kormidelníkem Patera, Friedberger – Telenský, jejíž disciplína je ale neolympijská," doplňuje šéftrenér.

Reklama