Hlavní obsah

Na veslařském ME v Poznani zasedne Synek opět do osmy

PRAHA

Šest českých posádek se představí na mistrovství Evropy ve veslování, které se uskuteční od 21. září v Poznani. V nominaci je i osma složená z nejlepších českých veslařů z různých posádek. Zasedne do ní i Ondřej Synek, který ji tak na chvíli vymění za skif, na němž nedávno v Mnichově získal světové stříbro.

Foto: Jiří Koliš

Ondřej Synek

Článek

Přednost osmě před svou specializací dali i Václav Chalupa s Milanem Dolečkem z dvojskifu a další veslaři, a tak se osma sejde ve stejném složení, v jakém letos vyhrála Primátorky. Při nich porazila i favorizovanou německou loď, která pak v Mnichově získala stříbro na mistrovství světa.

Předsednictvo ČVS vedle schválení nominace odvolalo generálního sekretáře Miroslava Vaška a na jeho místo jmenovalo Josefa Johánka.

Nominace:
Muži:
Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (dvojskif lehkých vah); Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth (čtyřka bez kormidelníka), Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Straka, Vlastimil Čabla (čtyřka bez kormidelníka lehkých vah); Jakub Friedberger, Jakub Makovička, Jan Schindler, Václav Chalupa, Milan Doleček, Jakub Hanák, Tomáš Karas, Ondřej Synek, kormidelník - Oldřich Hejdušek (osma).
Ženy:
Miroslava Knapková (skif); Gabriela Vařeková, Jitka Antošová (dvojskif).

Reklama

Související témata: