Hlavní obsah

Ve finále veslařského ME se představí všechny české posádky

POZNAŇ

Stoprocentní úspěšnost mají čeští veslaři na mistrovství Evropy v Poznani. Ve finále se představí všech šest českých posádek, které na obnoveném kontinentálním šampionátu startují. V sobotu si ze semifinále či oprav zajistili postup do bojů o medaile skifařka Miroslava Knapková, bratři Jan a Ondřej Vetešníkové a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah.

Článek

Tři lodě se do finále kvalifikovaly již v pátek. Osma složená z elitních českých veslařů v čele s Ondřejem Synkem postoupila bez boje, dvojskif Jitka Antošová, Gabriela Vařeková a čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth vyhráli úvodní rozjížďky.

První místo v pátek obsadila i Knapková a bratři Vetešníkové, kteří však kvůli vyššímu počtu startujících ve svých disciplínách museli na poznaňský kanál i dnes. Knapková ani tentokrát nezaváhala, když dokázala porazit i svou předpokládanou hlavní soupeřku v boji o zlatou medaili Bulharku Rumjanu Nejkovovou. Dvojskif lehkých vah bratří Vetešníků byl v sobotu druhý, ale postup bezpečně kontroloval.

Největší boj musela svést čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Straka a Vlastimil Čabla. Česká čtveřice byla na dvoukilometrové trati druhá, ale o postup musela tvrdě bojovat až do posledních metrů s posádkou Francie. Obě lodě nakonec dělilo jen 11 setin vteřiny.

Finálový program bude v Poznani zahájen v neděli v 11:00.

Reklama

Související témata: