Hlavní obsah

Kajakář Přindiš skončil třetí na slalomářském Australian Open

Penrith

Kajakář Vít Přindiš navázal na sobotní druhé místo kanoisty Matyáše Lhoty a vybojoval na žebříčkovém závodě ve vodním slalomu v Penrithu bronzovou medaili. Mimo stupně vítězů skončil po dvousekundové penalizaci ve finálové jízdě mistr světa Jiří Prskavec, který byl předtím nejrychlejší v kvalifikaci i v semifinále.

Foto: Dominika Dupalová/kanoe.cz, ČTK

Kajakář Vít Přindiš vybojoval na žebříčkovém závodě ve vodním slalomu v Penrithu bronzovou medaili.

Článek

Evropský šampion Přindiš se musel sklonit jen před domácím Lucienem Delfourem a italským kajakářem Giovannim de Gennarem. Do závěrečných bojů Australian Open se přitom kvalifikoval až z opravné jízdy a ze semifinále prošel jako poslední. "Jsem rád, že jsem dneska dokázal předvést dvě dobré jízdy a vyjet si dobré umístění," citoval Přindiše svazový web.

Prskavec skončil po chybě šestý, bez dotyku branky by byl třetí. "Nahoře jsem udělal lehkou chybu, a když to člověk takhle z tréninku napravuje silou, tak holt ta síla pak dole chybí. Navíc přišel stupidní šťouch, o kterém se snad ani nic jiného říct nedá," prohlásil Prskavec.

Vavřinec Hradilek skončil osmý a zbylý český finalista Ondřej Tunka desátý. Na konci první desítky se seřadily i obě české účastnice finále kanoistek Gabriela Satková a Tereza Fišerová. Suverénně zvítězila domácí hvězda Jessica Foxová.

Reklama

Související témata: