Hlavní obsah

Prsař Jedlička postoupil na ME do semifinále stovky

EINDHOVEN

Prsař Jiří Jedlička v úterý jako jediný z českých reprezentantů postoupil z rozplaveb úvodního dne mistrovství Evropy v Eindhovenu. Na stometrové trati dopoledne dosáhl času 1:02,08 minuty a těsně se vešel mezi šestnáctku nejlepších.

Článek

Za normálních okolností by musel Jedlička absolvovat dodatečnou rozplavbu se Švédem Jonasem Anderssonem, který se s ním ve shodném čase podělil o poslední postupové 16. místo. Protože však podle pravidel mohou projít do další fáze jen dva závodníci z jedné země, nedostalo se na Ukrajince Valerije Dyma, který sice zaplaval celkově osmý čas, ale ještě rychlejší byli jeho krajané Oleg Lisogor a Igor Borysik.

Semifinále je na programu odpoledne, s nejrychlejším časem do něj postoupil Nor Alexander Dale Oen, který vylepšil rekord šampionátu na 1:00,11.

V akci v úterý byli ještě tři čeští plavci, ale ani jeden z nich v nejkratším motýlkářském závodě neuspěl. Michal Rubáček zaostal časem 24,73 za postupem o 27 setin a stačilo mu to jen na 22. místo, Martin Verner skončil výkonem 24,89 na 29. pozici. Jana Klusáčková, jejíž prioritou je kraulařská stovka, dohmátla v 34. čase 28,43.

Reklama

Související témata: