Hlavní obsah

Světová rekordmanka Manaudouová nebude na OH plavat 200 v. zp.

DUNKERQUE

Světová rekordmanka Laure Manaudouová nebude na olympijských hrách v Pekingu plavat v závodě 200 metrů volný způsob. Francouzská hvězda, jež prochází výkonnostní krizí, se v úterý na této trati odhlásila ze semifinále národního šampionátu, který slouží jako kvalifikace na hry.

Článek

Úterní vývoj událostí přišel den poté, co se jednadvacetiletá Manaudouová rozbrečela po své první porážce od roku 2004 na trati 400 volným způsobem. Sice se kvalifikovala na olympijské hry, ale skončila až třetí a její čas 4:06,67 byl o více než pět sekund horší než aktuální světový rekord Italky Federiky Pellegriniové.

Ještě hůř se jí vedlo právě na dvoustovce, kde obsadila čtvrté místo v rozplavbách, a i když je její historické maximum 1:55,52, tentokrát dokonce o osm setin sekundy zaostala za hranicí dvou minut.

Manaudouová se stala na minulých hrách v Aténách první francouzskou olympijskou vítězkou v plavání, když triumfovala na kraulařské čtyřstovce. Loni se postarala o pozdvižení, poté co odešla od svého dlouholetého kouče Philippa Lucase do Itálie za svým tehdejším přítelem Lukou Marinem. V Turíně ji však kvůli špatné tréninkové morálce po několika měsících propustili a ztroskotal i její vztah s Marinem. Od ledna trénuje Manaudouvá ve francouzských Mylhúzách.

Reklama

Související témata: