Hlavní obsah

Doktor s Hellerem pojedou na ME do Milána bojovat o olympiádu

RAČICE

Kanoista Martin Doktor bude bojovat na mistrovství Evropy o čtvrtou účast na olympijských hrách. Dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty na singlkanoi si v úterý v domácí nominaci v Račicích vyjel společně s Jiřím Hellerem na deblkanoi možnost startovat na kontinentálním šampionátu v polovině května v Miláně, odkud se lze kvalifikoval do Pekingu.

Článek

V květnu čtyřiatřicetiletý Doktor však s Hellerem neměli jednoduchou úlohu. Na kilometru je pořádně prohnala dvojice Filip Dvořák a Petr Koudelka, kteří prohráli pouze o 49 setin. Na poloviční trati Doktor s Hellerem vyhráli už s větším odstupem sekundy a půl před Tomášem Hrůzou a Jaroslavem Radoněm.

Bez soupeřek si možnost startovat v Miláně vybojoval deblkajak žen, v němž společně s Janou Blahovou usedá mnohonásobná mistryně světa ve sjezdu na divoké vodě Michala Mrůzková. "Rychlostní kajak letos dostane kvůli olympiádě přednost před sjezdem," řekla Mrůzková, ale definitivně svou účast na MS sjezdařů v italské Ivrey na začátku června ještě nevyloučila.

Boje o účast v Miláne pokračují v Račicích ve středu, na ME pojedou vždy vítězové jednotlivých kategorií.

Muži:
1000 m:
C2: 1. Doktor, Heller (Dukla Praha/Sezemice) 4:07,59, 2. Koudelka, Dvořák Filip - Koudelka (Dukla Praha) 4:08,08
K2: 1. Souček, Štěrba (Dukla Praha) 3:35,28,
500 m:
C2: 1. Doktor, Heller 1:52,72, 2. Hrůza, Radoň (Dukla Praha) 1:54,30.
K2: 1. Holubář, Šváb (USK Praha) 1:41,38.
Ženy:
K2: 1. Blahová, Mrůzková (USK Praha) 1:54,62.

Reklama

Související témata: