Hlavní obsah

Pět českých posádek vyhrálo na úvod veslařského SP v Mnichově

Pět českých posádek vstoupilo vítězně do prvního podniku Světového poháru ve veslování, který byl zahájen v Mnichově. Své rozjížďky vyhráli skifaři Miroslava Knapková a Ondřej Synek, ženský dvojskif Jitka Antošová, Gabriela Vařeková, dvojskif lehkých vah Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber a Michal Horváth.

Článek

Synek, Antošová s Vařekovou a čtyřka bez kormidelníka tak postoupili do semifinále, zbývající dvě české posádky díky větší konkurenci v jejich disciplínách do čtvrtfinále.

Zbývající tři české lodě poté musí absolvovat opravy. Nově složená dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička obsadila při svém prvním velkém závodě druhé místo, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Jan Gruber a Vlastimil Čabla byla čtvrtá.

O největší překvapení z českého pohledu se poté postarala párová čtyřka David Jirka, Jakub Hanák, Milan Doleček a Petr Vitásek, kteří obsadili až třetí místo a místo postupu do semifinále je také čekají opravy.

Reklama

Související témata: