Hlavní obsah

Skifařka Knapková by chtěla konečně porazit Bělorusku Karstenovou

Skifařka Miroslava Knapková se nezúčastní letošních Primátorek v Praze na Vltavě. Místo toho dala česká veslařka přednost závodu v Amsterodamu, kam se přihlásila také její největší soupeřka před olympiádou v Pekingu Jekatěrina Karstenová-Chodotovičová z Běloruska. Za dosavadní královnou ženského skifu zaostala brněnská rodačka naposledy v Luzernu jen o 1,5 sekundy.

Foto: Jiří Koliš

Skifařka Miroslava Knapková

Článek

Jak jste spokojená se závody Světového poháru před blížící se olympiádou?

S průběhem závodu a kvalifikací jsem spokojená. Vše se vyvíjelo dobře. Vypadalo to, že mně chybí jen finiš, který bych chtěla v posledních dvou závodech natrénovat.

Zatím to vypadá, že jedinou vaší soupeřkou je Běloruska Jekatěrina Karstenová-Chodotovičová. Nebojíte se ale, že by se před vás mohl v Pekingu dostat někdo jiný?

Určitě si na to budu muset dávat pozor. Některé závodnice sice mohou mít za námi tři vteřiny ztrátu, ale za ten měsíc se jejich časy mohou klidně zlepšit.

Nemrzí vás, že s běloruskou veslařkou nezávodíte více a nemáte možnost větší konfrontace?

Ráda bych, kdybychom se potkaly vícekrát, protože v závodě se člověk vydá více než v tréninku. Jede na maximum. Nadoraz.

Chcete Bělorusku překvapit nějakou novou taktikou?

Možná bych se měla více šetřit na závěr. Ve dvou zbývajících závodech, které mě s ní čekají to chceme ještě vyzkoušet. Zkusíme zjistit, jestli je lepší jezdit jako Ondra (Synek). Šetřit síly, držet se za ní a pak nastoupit...

V Mnichově jste měla na Bělorusku ztrátu přes tři sekundy, naposledy v Luzernu jeden a půl sekundy. Znamená to, že v Amsterodamu budete chtít opět ztrátu snížit?

Během týdne se uvidí. Nyní jsme ještě řešili problémy s loděmi, které jsme posílali do Pekingu.

Takže závodíte s náhradní lodí?

Ano je to tak a musím říct, že se na ní moc dobře necítím. Je tedy možné, že budu v Amsterodamu bojovat sama se sebou.

V čem je tedy rozdíl oproti vaší původní lodi?

Loď je od stejné značky, ale je o dva roky novější a modernější, na což nejsem zvyklá.

A na jaké lodi jste zavodila v Lucernu?

Rozjížďky jsem jela na nové lodi, ale protože mně to na ní nešlo, tak jsem se vrátila na starou. Novou loď mám od výrobce půjčenou.

Budete se připravovat někde ve vysokohorském prostředí?

Do hor nepojedeme, ale chystáme se k moři za teplem.

A potom se budete přesouvat na olympiádu spolu s celou výpravou?

To ne, normálně odlétáme prvního srpna, protože máme problémy s loděmi a nemůžeme se tedy kdykoliv sebrat a někam vyrazit.

Poznaň bude tedy váš poslední start před olympiádou?

Přesně tak.

Reklama