Hlavní obsah

Všechny české lodě ve finále dodatečného boje o Peking

Všechny čtyři české lodě se v úterý v Poznani dostaly do středečního finále dodatečné kvalifikace veslařů na OH. „Splnilo se mé přání mít všechny posádky ve hře do posledního dne, ale vyjet Peking bude těžké. Olympiádu totiž zaručuje jen první či druhé místo ve finále,“ říká šéftrenér Přemysl Panuška.

Foto: archiv

Václav Chalupa bojuje v Poznani o účast na šesté olympiádě.

Článek

Největší postupové šance dává po vítězném semifinále dvojce bez kormidelníka Chalupa, Makovička, „Rychleji než naši kluci jeli v úterý jen Kanaďané, dalšími finálovými soupeři jsou Číňané, Švýcaři, Italové a Španělé,“ doplňuje Panuška.

„Od poloviny trati jsme zkusili ostré tempo i zrychlení ve finiši. Snad se povede takový výkon zopakovat ve finále,“ líčí už 39letý nestor českého veslování Václav Chalupa.

Bratři Vetešníkovi na dvojskifu lehkých vah pojedou o olympiádu ve středu v poledne s loděmi Nového Zélandu, Portugalska, Španělska, Kanadu a Slovenska. Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah (Vraštil, Kopáč, Kapa, Čabla) se do finálové šestky protáhla na poslední chvíli, když o 31 setin sekundy předčila Ukrajince a boj o Peking svede se Srby, Švýcary, Němci, Iry a Španěly.

V opravách uspěla i nově složená posádka Karas, Řepa, jejímiž finálovými soky jsou dvojskify Ruska, Číny, Polska, Bulharska a Itálie.

Reklama