Hlavní obsah

Skifaři Synek a Knapková postoupili na SP v Poznani do semifinále

POZNAŇ

Čeští skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková vstoupili vítězně do závěrečného podniku Světového poháru ve veslování, který byl v pátek zahájen v Poznani. Aspiranti na medaile ze srpnových olympijských her v Pekingu vyhráli své rozjížďky a postoupili přímo do sobotního semifinále. Synek dokonce s nejlepším časem.

Článek

Zbývajícím třem českým posádkám se dnes již tolik nedařilo a shodně obsadily druhé místo. Dvojskif Jitka Antošová, Gabriela Vařeková prohrál o 0,2 sekundy souboj s Britkami Annou Bebingtonovou a Elisou Laverickovou o přímý postup do finále a čekají je v sobotu opravy.

Ještě blíže byla přímému postupu čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth, která na všech mezičasech vedla, ale ve finiši podlehla o jedinou setinu vteřiny německé posádce a také musí do oprav. V těch se v sobotu představí i párová čtyřka Jakub Hanák, Milan Doleček, Petr Vitásek, David Jirka, která nestačila na nejrychlejší Francouze.

Poslední česká posádka v Poznani, párová čtyřka lehkých vah Daniela Nacházelová, Kateřina Nacházelová, Markéta Pazderková, Klára Janáková, postoupila vzhledem k malému počtu přihlášených posádek v této disciplíně přímo do nedělního finále. V sobotu veslařky čeká exhibiční klání.

Reklama