Hlavní obsah

Osm elitních maďarských plavců se nakazilo koronavirem

Osm maďarských plavců a jeden trenér se nakazili koronavirem. O pozitivních testech informovala Maďarská plavecká federace s obavami, že další případy mohou přibývat. Vedle mistryně světa a Evropy Boglárky Kapásové, která o svém nakažení informovala jako první na sociálních sítích, jsou mezi nimi i další medailisté ze světových a evropských šampionátů. Vzhledem k ochraně soukromí jsou známá jen jména závodníků, kteří se svěřili sami.

Foto: Sport.cz

Mistryně světa a Evropy v plavání Maďarka Boglárka Kapásová se nakazila koronavirem.

Článek

Všichni dosud známí nakažení byli v březnu na vysokohorských kempech, hodně z nich se zúčastnilo společného soustředění v tureckém Erzurumu. První testy u nich byly negativní, ale o tři dny později se nákaza potvrdila. Kapásová se svěřila, že jí vyhrkly slzy do očí, když se výsledek dozvěděla. Den jí trvalo, než se s diagnózou vyrovnala. Nemá ale žádné příznaky a čeká ji dvoutýdenní domácí karanténa.

Mezi nakaženými je také bronzový medailista z MS a ME Dominik Kozma, další člen bronzové kraulařské štafety z MS 2017 Richárd Bohus a Dávid Horváth, který byl ve stříbrné polohovkářské štafetě na loňském ME v krátkém bazénu.

Na výsledky dalších testů ještě maďarská federace čeká. Její představitelé mají obavy, že celkem může být více než desítka pozitivních případů.

Reklama

Související témata: