Hlavní obsah

Indruch dojel v závodě SP v Augsburgu druhý, Řihošková třetí

AUGSBURG

Čeští reprezentanti ve vodním slalomu si připsali na závěr třídílného Světového poháru dvě umístění na stupních vítězů. Kanoista Tomáš Indruch obsadil v německém Augsburgu druhé místo, kajakářka Marie Řihošková byla třetí.

Foto: Petr Cihelka

Česká hlídka v kategorii C1 ve složení Tomáš Indruch, Jan Mašek a Stanislav Ježek - ilustrační fotografie

Článek

Při neúčasti českých olympioniků, kteří testovali kanál v Pekingu, zajel Indruch svůj nejlepší letošní výsledek. Účastník her v Aténách po vyhrané kvalifikaci nestačil ve finále pouze na Australana Robina Bella, s nímž po dvou čistých jízdách prohrál o 2,27 sekundy.

Bell se mohl po třech letech opět radovat z celkového prvenství v SP stejně jako jeho krajanka Katrina Lawrenceová, jež seriál vyhrála také díky nedělnímu triumfu.

Australanka porazila na kanále pro olympijské hry 1972 o 65 sekund Slovenku Janu Dukátovou, která měla dva dotyky branky. Zhruba o další půlsekundy zpět byla Řihošková, jež odsunula na čtvrtou pozici slovenskou olympijskou vítězku Elenu Kaliskou.

Světový pohár - Augsburg
Muži - C1: 1. Bell (Austr.) 203,67 (0 tr. sekund), 2. Indruch (ČR) -2,27 (0), 3. Bieryt (Pol.) -2,80 (4), ...10. Gebas -18,12 (4), 11. Mašek (oba ČR).
Ženy - K1: 1. Lawrenceová (Austr.) 216,01 (0), 2. Dukátová (SR) -1,05 (4), 3. Řihošková -1,69 (0), ...20. Pavelková, 32. Kudějová (všechny ČR).

Reklama

Související témata: