Hlavní obsah

Plavci Svoboda, Rubáček, Fučík a Kazíková mají jistotu startu na OH

PRAHA

Plavci Květoslav Svoboda, Michal Rubáček, Tomáš Fučík a Sandra Kazíková potvrdili svou výkonnost a pojedou na olympijské hry do Pekingu. Kazíková dokonce v semifinále opět splnila limit na 50 m volný způsob a časem 25,93 sekundy se postarala o jeden z nejkvalitnějších výkonů prvního dne mistrovství České republiky v Praze v Podolí.

Článek

Kvalitním časem se blýskl na 100 metrů motýlek i Martin Verner. Dokonce splnil limit B, ale protože již dříve zaplaval lepší výkon Rubáček, pojede na této trati do Pekingu znojemský motýlkář, který byl v cíli finále druhý. Očekává se, že Verner potvrdí svůj limit na 100 metrů volný způsob.

Také Svoboda se dostal na 400 metrů volný způsob na 98 procent k limitnímu času, což byla svazová podmínka nominace do Pekingu, časem 3:55,48 minuty však za postupovým kritériem zaostal o 22 setin. "Jsem dobře připraven, za měsíc by ty časy měly být úplně někde jinde," věřil Svoboda, devátý muž z Atén na poloviční trati, který se ale v uplynulém olympijském cyklu hodně trápil.

Fučík dnes splnil nominační podmínku svazu v polohovém závodu na 200 metrů.

Šampionát pokračuje v Podolí i o víkendu, potvrdit již dřívější limity a zajistit si definitivně účast v Pekingu budou chtít ještě Petra Klosová, Jiří Jedlička a Jana Klusáčková-Myšková.

O splnění kritéria se chtějí pokusit na 100 metrů prsa Petra Chocová a na 800 metrů volný způsob Jana Pechanová, již jistá olympionička v dálkovém plavání.

Reklama