Hlavní obsah

Slalomářka Kudějová je znovu juniorskou mistryní Evropy

Kajakářka Kateřina Kudějová vyhrála juniorské mistrovství Evropy ve vodním slalomu. Ve slovinském Solkanu získala česká výprava v nedělních finálových závodech jednotlivců ještě další tři medaile: deblkanoe Ondřej Karlovský - Jakub Jáně byla druhá před Robertem Gotvaldem a Janem Vlčkem, nečekaný bronz přidal kajakář Ondřej Tunka. Výběr do 23 let na stupně vítězů nedosáhl.

Článek

Kudějové se na evropských šampionátech tradičně daří. Vloni v Krakově vybojovala stříbro, v roce 2006 triumfovala na umělé dráze v Nottinghamu. Těsně pod stupni vítězů skončila čtvrtá juniorka Veronika Vojtová a podobně se vedlo v kategorii do 23 let i Kateřině Hoškové, která přišla o medaili až dotykem branky těsně před cílem.

Čtvrté místo si ze Solkanu odvezla také dvojice Tomáš Koplík - Jakub Vrzáň v ME do 23 let. V téže disciplíně měla na medaili i další česká deblkanoe Martin Hammer - Ladislav Vlček, ale minutí branky je o stupně vítězů připravilo.

Úspěšné vystoupení českých juniorů podtrhly další tři lodě, které pronikly do elitní desítky. Kajakářka Anna Bustová skončila při své premiéře sedmá stejně jako singlkanoista Martin Říha, debl Jonáš Kašpar - Marek Šindler obsadil šesté místo. Mezi staršími závodníky se probojovali do finále ještě kajakář Luboš Hilgert, Petra Slováková a kanoista Jan Busta.

V sobotních závodech družstev získala česká výprava na ME čtyři medaile.

Reklama

Související témata: