Hlavní obsah

Koronavirus se podepsal i na legendárním českém závodě

Aktualizováno

Dalším závodem, který kvůli pandemii koronaviru mění svůj termín, jsou slavné Primátorky. Legendární veslařský závod, který má letos na programu svůj 107. ročník, se tak pojede místo plánovaného červnového termínu nově o víkendu 19. a 20. září.

Foto: Sport.cz

Primátorky tradičně lákají nejlepší veslařské posádky i tisíce diváků.

Článek

Prestižní souboj osmiveslic se tak vrátí ke svým kořenům, 28. září se jel jeho první ročník v roce 1909, do červnového termínu se přesunul až později. Odklad na září Primátorky zažily už při svém jubilejním stém ročníku v roce 2013, kdy Českou republiku zasáhly rozsáhlé povodně.

Organizátoři věří, že termín na konci letošní nejisté sezony by mohl přispět k účasti nejlepšího českého veslaře a trojnásobného olympijského medailisty Ondřeje Synka. Takřka jisté je, že jako favorité vstoupí do bitvy osmiveslic posádka pražské Dukly, která v Praze triumfovala už čtyřicetkrát v řadě.

Součástí veslařského víkendu bude i tradiční souboj univerzitních osem. Na stejný termín je plánován do Troji i další vodácký svátek, Světový pohár ve vodním slalomu. „Museli jsme zjistit, co všechno se na Vltavě děje. Nakonec se nám podařilo najít termín, který bude vodáckým super víkendem,“ řekl České televizi David Douša z pořádající agentury Raul.

Reklama