Hlavní obsah

Antošová s Vařekovou potřetí MS do 23 let neovládly, byly druhé

BRANDENBURG

České veslařky Jitka Antošová s Gabrielou Vařekovou na třetí titul mistryň světa v kategorii do 23 let za sebou nedosáhly. V německém Brandenburgu v neděli ve finále dvojskifu nestačily na domácí dvojici Tina Mankerová, Sophie Dunsingová a získaly stříbrné medaile.

Článek

Antošová s Vařekovou, které se v srpnu představí i na olympijských hrách v Pekingu, byly přitom hlavními favoritkami této disciplíny a jejich jednoznačným cílem bylo obhájit zlaté medaile z loňského roku. Na německý dvojskif však nestačily v semifinále ani v nedělním finále, kdy za ním zaostaly o více než sekundu.

V Brandenburgu se představily ještě další čtyři české posádky, ani jedna z nich však do závěrečných bojů o medaile nepostoupila. Osma Petr Handlovič, Marek Šoth, Pavel Fofonka, Jakub Houska, Jan Grulich, Michal Pleško, Petr Ouředníček a Tomáš Janeček s kormidelníkem Jakubem Gwozdiakem dokonce neprošla sítem rozjížděk ani do semifinále.

Ostatní tři lodě dokázaly postoupit jen do C-finále o 13. místo. Dvojskif lehkých vah Marie Heřmanská, Nikol Richterová svou jízdu vyhrál, dvojskif Jiří Vaněk, Jiří Zejda a Jindřich Tomášek s Petrem Čablou na dvojskifu lehkých vah obsadili shodně čtvrté místo a v konečném hodnocení MS tak byli klasifikování na 16. pozici.

Reklama