Hlavní obsah

Párová čtyřka lehkých vah skončila na MS čtvrtá

OTTENSHEIM

Párová čtyřka lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a Jiří Kopáč obsadila čtvrté místo na MS veslařů v neolympijských disciplínách v rakouském Ottensheimu. Česká čtveřice, která se v jiných kategoriích neúspěšně snažila kvalifikovat na OH v Pekingu, v nedělním finále nestačila na posádky Itálie, Francie a Německa.

Článek

Ottensheim hostil také světový šampionát juniorů, na kterém se z početné české výpravy do bojů o medaile nikdo nedostal. Hned pět posádek postoupilo do B finále a v sobotu bojovaly o 7. až 12. místo. Tři z nich dokázaly malé finále vyhrát.

Vítězstvím se s regatou rozloučily čtyřka bez kormidelníka Adéla Štembergová, Kateřina Kopecká, Blanka Šindlerová, Hana Janátová, párová čtyřka Jan Andrle, Petr Melichar, Petr Buzrla, Pavel Tlach a osmiveslice ve složení Kornel Altman, Robert Kaplan, Tomáš Emr, Martin Basl, David Szabó, Jakub Mach, Michal Kaňka, Jiří Srna s kormidelníkem Davidem Doležalem.

Dvojskif Denisa Čvančarová, Lenka Antošová obsadil celkově osmé místo. Čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, David Škrabálek, Jakub Vrabec, Jan Bořuta byla desátá.

Reklama