Hlavní obsah

Stánek s červy zavřeli, takže Synek si dal na oslavu knedlíky s vajíčkem

Zdeněk PavlisSport.cz

Do skifařského finále žil jako asketa, po zisku stříbrné medaile si však začal český veslař Ondřej Synek v Pekingu užívat. „I na grilované červy a smažené škorpióny jsme se do města vydali, ale měli jsme smůlu. Dorazili jsme po zavíračce, takže stánky s čínskými specialitami už byly vyčištěné a ulice spláchnuté,“ svěřoval se pro Sport.cz skifař Ondřej Synek, když se ve středu vrátil z olympiády.

Článek

Lukulských hodů se ale přesto stříbrný skifař v Pekingu dočkal. „To když jsem dorazil do našeho olympijského domu a kuchaři mně udělali mé nejoblíbenější jídlo - knedlíky s vajíčkem,“ liboval si Ondřej Synek, že si oslavu medaile vychutnal i u talíře, když na něho smažení červi, včelí larvy či škorpióni v pověstné gurmánské uličce kousek od pekingské nákupní tepny Wangfujing nepočkali.

Po zisku stříbra si užíval nejen jídla

„Ale já si během čtyř dnů užíval nejen u jídla. Před závodem jsem se soustředil jen na vodu a vesla, ale po finále jsme vyrazili na Velkou čínskou zeď, v Pekingu si najali rikšu a jezdili s ní po městě, zašli jsme na basket i atletiku,“ líčil stříbrný český skifař, co všechno po úspěšném finále v olympijském městě stihl.

Doma ale nebude muset stíhat vůbec nic. „Jen čtvrteční oslavu, kterou jsme spolu s ostatními veslaři naplánovali do smíchovské hospody U buldoka. Patří bývalému kanoistovi  a je to tam pokaždé velké. A pak ještě návštěvu rodného Brandýsa,“ svěřoval se Synek, jak naplánoval dny příští.

Stříbro mu vydělalo na motorku

Dál už nic. Jen odpočinek, klid, pohoda, dva měsíce dovolené. Žádné tréninky, natož pak voda. „Ještě 4. října pojedu na Chalupa cup do Jindřichova Hradce, ale pak už se budu jen válet. S přítelkyní se vydáme do Třeboně zregenerovat tělo, dvě cesty k moři máme také naplánované. Tedy pokud jeden z mých sponzorů dodrží slib a za získanou medaili pobyt na Mauriciu zaplatí,“ nemíní odměnu, kterou dostane za stříbrnou medaili, rozházet za dovolenou.

Má s ní jiné plány. Konečně si totiž koupí vysněnou motorku, po níž už dlouho touží. „Jasně, Yamaha MT 01 mě láká hrozně, ale uvidím, zda do ní půjdu už teď na podzim,“ ví Ondřej Synek, jak peníze utratí.

Reklama