Hlavní obsah

Phelps nemá na lásku čas, chce plavat a plavat

LONDÝN

Hrdina olympijských her v Pekingu Michael Phelps by byl skvělou partií, ale jeho srdce si prý v nejbližší době žádná dívka nezíská. Majitel osmi zlatých medailí z letošní olympiády se chce dál naplno věnovat plavání a na přítelkyni by prý neměl čas.

Článek

"Je mi třiadvacet a kdybych si něco začal s holkou, až do třiceti by mě moc neviděla," uvedl americký plavec na olympijské párty v Londýně, který bude hostit letní hry v roce 2012. Phelps by tam rád rozšířil svou sbírku čtrnácti zlatých medailí, která z něj dělá s jasnou převahou nejúspěšnějšího olympionika všech dob.

"Mým hlavním cílem v životě je nadále plavat co nejrychleji. Pokusím se za ty čtyři roky do Londýna ještě zlepšit," řekl Phelps, který v Pekingu zlepšil sedm světových rekordů.

Podle některých médií se během olympiády začala rodit další sportovní romance mezi Phelpsem a australskou plavkyní Stephanií Riceovou, která v Pekingu získala tři zlaté medaile. Dvacetiletá závodnice to však popřela.

"Je pro mě inspirací, někým, koho skutečně obdivuji," popsala svůj vztah k Phelpsovi pohledná tmavovláska, která se krátce před olympiádou rozešla s reprezentačním kolegou Eamonem Sullivanem.

Phelps chce na MS 2009 vyhrát kraulařskou stovku
Osminásobný olympijský vítěz z Pekingu Michael Phelps uvažuje o tom, že na mistrovství světa v roce 2009 obmění skladbu svých disciplín. V Římě má spadeno na titul v nepsané královské disciplíně kraulařské stovce, na níž vyhrál olympijské zlato Francouz Alain Bernard.
"Bernard je jedním z těch, kdo mi šlapou na paty. K jeho předchozímu světovému rekordu mi ale chybí jediná setina a může to být v Římě skvělý závod. Chci dosáhnout svých limitů," nechal se slyšet nejlepší olympionik všech dob v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Teď jsou ale mé myšlenky hodně vzdálené plavání," upozornil, že je čas na dlouhý odpočinek.
Do budoucna Phelps uvažuje o změně dalších disciplín. Rád by se zaměřil na kratší sprinterské distance. "Vím, že si můj kouč myslí, že pro mě není kraulařská padesátka, ale já se chci v bazénu bavit a tolik se nenamáhat. Už se nebudu věnovat dlouhé polohovce, protože mi to ničí srdce. Možná vynechám i krátkou polohovku, tam bude brzy světovou jedničkou Ryan Lochte," jmenoval svého krajana.

Reklama