Hlavní obsah

Plavkyni Hlaváčové se nelíbí, že nebyla nominována na ME

BRNO

Dálková plavkyně Yvetta Hlaváčová se navzdory zisku titulu mistryně České republiky v závodě na 10 km na Lipně nedostala do nominace na evropský šampionát, který se uskuteční od 9. do 14. září v Dubrovníku. Nejrychlejší ženská přemožitelka kanálu La Manche s rozhodnutím nesouhlasí e odvolává se na to, že splnila kritéria schválená výkonným výborem plaveckého svazu. Na mistrovství Evropy měli mít zajištěnou účast mistři republiky.

Článek

"Myslím si, že si zasloužím za osmnáct let reprezentace více respektu. Mrzí mě přístup reprezentačního trenéra Zdeňka Tobiáše. Čekala jsem do konce srpna, zda mi někdo zavolá a oznámí mi, že se mnou nepočítá a udá důvod," uvedla Hlaváčová ve svém prohlášení zaslaném ČTK. "Nemyslím si, že české plavání v ženách má silné zastoupení. Moje výkonnost je přinejmenším stále stejná, ne-li lepší. Je smutné, jak stále funguje české plavání. Připomíná mně to totalitní režim," dodala Hlaváčová.

Tobiáš, který hned po olympijských hrách odstoupil z funkce reprezentačního trenéra, vzal v případě Hlaváčové nominační pochybení na sebe. "Yvetta se odklonila od soutěžního plavání a závodění proti soupeřkám k samostatným pokusům. Připouštím z mé strany pochybení. Vycházel jsem také z posledních reprezentačních vystoupení na mistrovství Evropy na Balatonu a na mistrovství světa v Montrealu, kde Hlaváčová výsledkově nepřesvědčila a připravovala se na kanál La Manche. Její plavecká cesta se začala ubírat jiným směrem. Hlaváčové se omlouvám," řekl ČTK trenér Tobiáš.

Na mistrovství Evropy nebyla nominována ani mistryně republiky na 20 kilometrů Lenka Štěrbová. Ta zaostala za vítězem soutěže mužů na stejné trati Rostislavem Vítkem o 40 minut. "S tak propastným rozdílem by v závodě na 25 kilometrů neměla naději na úspěch," zdůvodnil Tobiáš nominační rozhodnutí.

Na mistrovství Evropy v Dubrovníku jsou nominování na 5 km Jakub Fichtl, Jan Pošmourný, Tomáš Melichárek, na 10 km Fichtl, Pošmourný, Libor Smolka a osmá žena z olympijského závodu Jana Pechanová a na 25 km olympionik Rostislav Vítek a Smolka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články