Hlavní obsah

Plavkyně Hoelzerová prý byla jako dítě zneužívána

Trojnásobná medailistka z olympiády v Pekingu Margaret Hoelzerová prohlásila, že jako dítě byla zneužívána. Pětadvacetiletá americká plavkyně prý svůj příběh zveřejnila, aby se něco podobného nestalo jiným dívkám.

Článek

Hoelzerová tvrdí, že když jí bylo pět let, zneužíval ji kamarádčin otec. "Byla jsem u nich často na návštěvě a častokrát jsem tam i spala," uvedla plavkyně.

O zneužívání řekla matce až v jedenácti letech, když se rodina přestěhovala. "V pěti letech jsem nevěděla, jestli je něco špatně. Jen jsem se cítila nepříjemně," prohlásila bronzová medailistka ze znakařské stovky. Na poloviční trati získala v Pekingu stříbro stejně jako v polohové štafetě.

Muž, který plavkyni podle jejích slov zneužíval, byl okamžitě zatčen, ale nikdy nebyl ani obviněn. Nebyly důkazy, navíc se vše odehrálo velmi dávno. "Ještě dlouho poté mě to štvalo. Teď, když jsem starší, je mi jasné, že bez důkazů nejde dělat nic," řekla Hoelzerová, která vystudovala psychologii a nyní se snaží pomáhat podobně poznamenaným dětem a spolupracuje s národním advokátním centrem pro děti.

Reklama