Hlavní obsah

Na veslařském ME se představí čtyři české lodě, nechybí Knapková

PRAHA

Jedenáct českých veslařů ve čtyřech posádkách v čele s olympioniky Miroslavou Knapkovou a párovou čtyřkou se od pátku do neděle představí na mistrovství Evropy v Řecku. Na kanále ve Schinias, na němž se o olympijské medaile bojovalo před čtyřmi lety, se budou snažit navázat na výborné výsledky z loňského kontinentálního šampionátu, kde české posádky získaly pět medailí.

Foto: Jiří Koliš

Skif ženy - Miroslava Knapková

Článek

Tři české lodě tehdy byly dokonce zlaté, ale obhajovat triumf v Poznaně žádná z nich nebude. Ženský dvojskif, čtyřka bez kormidelníka ani osmiveslice na regatu nedaleko Atén přihlášeni nejsou. Medaile však před rokem získala i Knapková, na skifu druhá, a bratři Jan a Ondřej Vetešníkové, kteří skončili třetí na dvojskifu lehkých vah.

Trojici medailistů letos doplňuje párová čtyřka David Jirka, Jakub Hanák, Tomáš Karas, Petr Vitásek a čtyřka bez kormidelníka Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Adam Kapa a Vlastimil Čabla. Zejména párová čtyřka si bude snažit vylepšit dojem z jinak nepříliš vydařené sezóny.

Nejlepší česká posádka minulých let totiž nedokázala v Pekingu postoupit do finálového boje o medaile a nakonec obsadila desáté místo. Posádka pražské Dukly se ve Schinias představí pod vedením trenéra Sergeje Kruťjakova, který byl v polovině sezony od párovky odvolaný. na rozdíl od olympiády do lodě usedne Karas, jenž nahradí Milana Dolečka.

Hlavní hvězdou výpravy je Knapková, která v Pekingu i kvůli zdravotním problémům nepotvrdila medailové ambice a skončila pátá. Její hlavní soupeřkou by měla být obhájkyně evropského zlata a nečekaná olympijská šampionka Rumjana Nejkovová z Bulharska, která je také přihlášená.

Program ME bude zahájen v pátek dopoledne, finálové boje jsou na programu v neděli od 11:00 hod.

Nominace ČR:
Muži: Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (dvojskif lehkých vah); Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Adam Kapa, Vlastimil Čabla (čtyřka bez kormidelníka lehkých vah); David Jirka, Jakub Hanák, Tomáš Karas, Petr Vitásek (párová čtyřka).
Ženy: Miroslava Knapková (skif).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články