Hlavní obsah

Skifař Synek: Pro motorku si jdu v úterý

Stříbrný skifař z olympijského Pekingu Ondřej Synek se před pár dny vrátil z dovolené na Mauriciu. Nyní se chystá do lázní v Třeboni a poté ukončí letošní úspěšnou sezónu závodem na Chalupa cupu v Jindřichově Hradci. "Teď se ze všeho nejvíc těším na vysněnou motorku, pro kterou si jdu v úterý," svěřoval se Synek v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Koupil jste si už vysněnou motorku, na kterou jste si "vydělal" olympijským stříbrem?

Už v úterý bych si konečně měl pro ni jít. Už se nemůžu dočkat až se na ni projedu, budu ale opatrný. Pořídil jsem si ji na relaxování.

Čeká vás ještě letos nějaký závod?

Pojedu ještě zregenerovat tělo do Třeboně a 4. října mě čeká poslední závod sezóny na Chalupa Cupu v Jindřichově Hradci. Moc už se tam těším.

Vyhrál jste Světový pohár, na olympiádě jste skončil druhý. Se sezonou musíte být určitě spokojen...

Jsem a moc. Letošní rok byl nejlepším v mé dosavadní kariéře. Jen mě malinko mrzí olympijské hry, ale o to větší mám motivaci do dalších let.

Kam se chystáte na dovolenou?

Většinu dovolené už mám za sebou a vydařila se. Nejdříve jsem byl v Jizerských horách a poté jsme s přítelkyní odpočívali na Mauriciu, odkud jsme přiletěli v sobotu. Cestu jsem dostal jako odměnu za olympijskou medaili od jednoho ze sponzorů.

Kdy začnete s přípravou na příští rok?

Už v polovině října. Nejdříve pojedeme na kola na Šumavu, poté mě čeká běh, posilovna a tréninky na trenažerech. Příprava bude probíhat také v Itálii nebo ve Španělsku. Na loď ale usednu teprve až na konci března.

Kam jste si uložil stříbrnou olympijskou medaili?

Medaile zatím se mnou pořád někde cestuje, všichni ji chtějí vidět. Pak ji uložím k těm ostatním.

Co váš dres a vesla? Nechal jste si je na památku?

Kdepak. Dres jsem dal na charitu, ale jestli byl už vydražen a za kolik, zatím nevím. Vesla jsem také daroval, měla by být vystavena v obchodě mého sponzora.

Reklama