Hlavní obsah

Bývalý Thorpův trenér Frost povede britské plavce

MELBOURNE

Bývalý trenér slavného australského plavce Iana Thorpa bude působit v Británii. Doug Frost, který dovedl Thorpa ke třinácti světovým rekordům, třem zlatým olympijským medailím a osmi titulům mistra světa, bude připravovat britské plavce s cílem uspět na domácí olympiádě v roce 2012 v Londýně.

Článek

Kouč povede tréninkové centrum ve Skotsku, jedno z pěti britských vrcholových středisek. Důvodem jeho odchodu je mimo jiné nedostatek trenérských příležitostí v tradiční plavecké velmoci Austrálii. "Vychoval jsem pravděpodobně jednoho z nejlepších plavců této země. Jenom mám pocit, že tady pro mě nejsou takové příležitosti, jaké bych si představoval. Možná je to otázka peněz," řekl Frost australské pobočce agentury AP.

Není prvním australským trenérem, který zavítal na britské ostrovy. Po olympiádě v Sydney si Britové pro vedení svého plaveckého programu najali Billa Sweetenhama.

S cizinci v nedávné minulosti spolupracovali i další Australané. Dlouholetý kouč dvojnásobného olympijského vítěze na patnáctistovce Granta Hacketta Denis Cotterell před pekingskou olympiádou pomáhal čínským plavcům. Australská plavkyně Jessicah Schipperová zase propustila svého trenéra Kena Wooda, protože prodal tréninkový program jedné z čínských soupeřek, která ji na olympiádě odsunula na bronzovou příčku na motýlkářské dvoustovce.

Reklama

Související témata: