Hlavní obsah

Kanoisty roku jsou podle očekávání Volf se Štěpánkem

OLOMOUC

Stříbrní olympijští medailisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek se stali podle očekávání nejlepšími kanoisty uplynulé sezóny. Deblkanoisté získali v Pekingu po bronzové medaili v Aténách již svou druhou olympijskou medaili. "Volfíci" se zároveň stali nejlepšími slalomáři, zatímco mezi sjezdaři na divoké vodě vyhrála Kateřina Vacíková, vicemistryně světa v klasickém závodu.

Článek

Mezi juniorskými slalomáři byli nejlepší opět deblkanoisté Robert Gotvald a Jan Vlček, kteří se na domácí vodě v Roudnici stali mistry světa své věkové kategorie. Mistryně Evropy Štěpánka Hilgertová skončila mezi slalomáři třetí za dalším olympionikem Stanislavem Ježkem, mezi mladými sjezdaři naopak zaujal singlkanoista Ondřej Rolenc, který za celý rok nepoznal hořkost porážky.

Volf se Štěpánkem se celkově třetím vítězstvím v anketě vyrovnali sjezdařce Michale Mrůzkové, která se v posledních letech specializuje na rychlostní kanoistiku a na olympiádě byla ve finále na deblu s Janou Blahovou.

Předehru slavnostnímu vyhlášení udělalo odpolední hokejové utkání mezi kanoistickými celky Čech a Slovenska. Na olomouckém zimním stadionu se představili i všichni čtyři slovenští olympijští vítězové z Pekingu - bratři Hoschornerové, Michal Martikán i Elena Kaliská. Slováci nakonec zopakovali loňské vítězství a vyhráli 6:4.

I letošní vyhlášení Kanoisty roku bylo stylizované. Tématem se staly barvy kanoistického světa od modré (barva vody) přes zelenou a červenou (barvy slalomových branek) až po bílou nebo černou, kterými závodníci často hodnotí svá vystoupení v cíli.

Výsledky:
Kanoista roku: Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek
Slalom: 1. Volf, Štěpánek 126 bodů, 2. Ježek 80, 3. Hilgertová 46.
Sjezd: 1. Vacíková 77, 2. Slováková 71, 3. Slovák 48.
Slalom - junioři: 1. Gotvald, Vlček 115, 2. Kudějová 67, 3. Karlovský, Jáně 61.
Sjezd - junioři: 1. Rolenc 122, 2. Kučera 41, 3. Kádrle 28.

Reklama