Hlavní obsah

Phelpse se zastal jiný marihuanový hříšník Rebagliati

Čtrnáctinásobný olympijský vítěz Michael Phelps, který čelí obvinění z kouření marihuany, našel dalšího zastánce. Na stranu amerického plavce se postavil kanadský snowbordista Ross Rebagliati, jenž kvůli užívání marihuany málem přišel o zlato z olympiády v Naganu.

Článek

"Michael je velký sportovec a je ostuda, že média se na něj zaměřují a skandalizují jednu fotku, která je několik měsíců stará," řekl agentuře Reuters Rebagliati, kterému během her v Naganu našli v těle šestkrát větší množství marihuany, než povolují pravidla, a přišel o zlato. To mu nakonec bylo vráceno, protože látka THC tehdy nebyla považována za doping.

"Něco jiného by bylo, kdyby si dával bong v Disneylandu před dětmi, nebo veřejně marihuanu propagoval," uvedl osmatřicetiletý Rebagliati. "Navíc můžu všem zaručit, že i po tom jednu bongu je Phelps stoprocentně zdravější než normální lidé," dodal.

Phelps se stal terčem kritiky a policejního vyšetřování poté, co britský list News of the World zveřejnil fotografii z listopadového studentského večírku na Univerzitě Jižní Karolíny. Na snímku si Phelps drží u úst takzvaný bong, což je speciální druh dýmky určený pro kouření marihuany.

Reklama