Hlavní obsah

Phelps po aféře nelituje peněz, ale bolesti způsobené blízkým

Americký plavec Michael Phelps nelituje peněz, o něž přišel kvůli fotografii, na níž byl zachycen při kouření marihuany. Je mu však líto bolesti, kterou aférou způsobil rodině, přátelům i fanouškům. Uvedl to v rozhovoru pro televizní stanici NBC.

Článek

Majitel osmi zlatých medailí z loňské olympiády v Pekingu užíval drogu na listopadovém studentském večírku na Univerzitě Jižní Karolíny. Britský nedělník News of the World přinesl fotografii, na které byl Phelps zachycen, jak si drží u úst takzvaný bong, což je speciální druh dýmky určený pro kouření marihuany. Phelps za to dostal od národního plaveckého svazu tříměsíční zákaz činnosti, Mezinárodní olympijský výbor se spokojil s omluvou. Navíc přišel o sponzorskou smlouvu s firmou Kellogg.

"Pro mě to není o penězích, i když jsem z toho byl zklamaný. Myslím, že nejdůležitější je, komu všemu jsem ublížil," řekl Phelps tři měsíce po aféře. O fotografii pořízené na večírku věděl chvíli před tím, než byla zveřejněna.

Znovu zopakoval, že svého činu lituje. "Byla to hloupá chyba, špatný úsudek. Chci poučit další lidi, aby tutéž chybu nedělali," uvedl.

Reklama