Hlavní obsah

Plavec D'Arcy dostal za zbití kolegy v baru podmínku

Australský plavec Nick D'Arcy nemusí za loňské fyzické napadení za mříže. Soud mu v pátek vyměřil téměř patnáctiměsíční podmínečný trest, navíc musí absolvovat terapii zvládání alkoholu, stresu a zloby.

Článek

Jednadvacetiletý plavec byl vyloučen z olympijského týmu poté, co před rokem zbil v baru dalšího závodníka Simona Cowleye a zlomil mu čelist, nos, očnici i patro. "Byla to hrozná situace, za kterou jsem se omluvil. Velmi toho lituju a doufám, že mi jednoho dne Cowley odpustí," prohlásil D'Arcy po vynesení verdiktu.

Jeho budoucnost v národním týmu je nadále nejistá. Svými výkony se sice kvalifikoval na červnový světový šampionát v Římě, národní svaz ale o jeho návratu do reprezentace bude jednat.

Soud uznal, že D'Arcy byl Cowleyem vyprovokován, když dostal krátce před incidentem facku. Jeho reakci však označil za nepřiměřenou. Osmadvacetiletý Cowley se minulý měsíc nechal slyšet, že jej incident velmi poznamenal. "Předtím jsem byl šťastný, sebevědomý a zdravý. Nyní se občas bojím, že přijde další útok," řekl Cowley.

Reklama