Hlavní obsah

VIDEO: Trenér Doktor je spokojený, jeho svěřenkyně naháněly Phelpse

PRAHA

Po měsíci se vrátil domů Martin Doktor se svými svěřenci. V americké Chula Vistě, kde trénovali, byli obklopeni spoustou slavných sportovců. V jídelně se například potkávali s fenomenálním plavcem Michaelem Phelpsem... „Soustředění bylo perfektní, nenastaly žádné problémy,“ pochvaloval si nový kouč reprezentace Martin Doktor po pátečním příletu do Prahy.

Článek

První soustředění v roli reprezentačního trenéra má za sebou Martin Doktor, dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty 1996. Po měsíci se vrátil z USA, kde se ve špičkovém sportovním středisku Chula Vista po celou dobu pečlivě připravovali. „Soustředění bylo perfektní. Počasí nám přálo a neměli jsme žádné problémy. Ty nastaly až tady po příletu, kdy se nám někde ztratila zavazadla a pádla,“ řekl Doktor.

Udělali jsme hodně práce a věřím, že to mí svěřenci v sezóně prodají,“ přál si nový kouč. „Samozřejmě, že to bylo trochu něco jiného, než když jsem sám trénoval. Přeci jen jsem teď na druhé straně a někdy jim to musím dát najevo, aby si každý nedělal, co chce,“ vyprávěl. V přípravě dostal Doktor volnou ruku. „Některé věci jsem zavedl nově, snažím se trénink i malinko zindividualizovat,“ prozradil.

„Vše jsem také každý den probíral s tátou. Dělali jsme také nějaká testovaní, a to i biochemické. Vše chci nyní konzultovat s osobními trenéry,“ dodal. S přípravou mu pomáhal bývalý polský a americký kouč Jerzy Dziadkowiec. „Zařídil pro nás spoustu věcí,“ pochvaloval si spolupráci Doktor. Do kanoe ale sám neusedl. „Nevzal jsem si náčiní,“ smál se. „Na vodu vyrazím až tady,“ plánoval.

Phelps vyvolal v ženské části paniku

V Chula Vistě byli svěřenci Martina Doktora obklopeni spoustou slavných sportovců. Ve sportovním centru se potkávali s americkou tyčkařkou Stacy Dragilaovou, s olympijským vítězem koulařem Tomaszem Majewskym z Polska a v jídelně s fenomenálním plavcem Michaelem Phelpsem. A právě Phelps vyvolal u ženské části menší paniku. „Holky se asi po třech dnech rozhodly, že za ním půjdou. Nastoupily na něj a vyfotily se s ním,“ líčil s úsměvem Doktor.  

„Bylo to dobré i pro svěřence. Aspoň viděli, že jsou to normální lidé a ne žádná monstra spadlá z Měsíce,“ přiznal nový kouč. Kdo je v týmu největším talentem, ale nechtěl prozradit. „Je tam několik osobností, vše se ale ukáže až v roce 2011, kdy proběhne nominace na olympiádu. A ta je naším největším cílem,“ uzavřel. 

Přípravu si pochvalovali i samotní reprezentanti. „Byl to pro mě velký zážitek. Letos přestupuji k seniorům a hned mám možnost trénovat pod dvojnásobným olympijským vítězem,“ liboval si kanoista Radek Miškovský. Ani žádná ponorková nemoc nebyla,“ dodal. <span>Jeho slova potvrdila i kajakářka Jana Šebestová. „Bylo to super. Na to, že je Martin koučem jen chvíli, tak to s námi skvěle zvládnul. A nejcennější úlovek? Určitě fotka s Phelpsem,“ přiznala.</span>

Reklama