Hlavní obsah

Plavkyně Hlaváčová napsala knihu a chystá se na další světový rekord

PRAHA

Rebelka. Tak se jmenuje autobiografická kniha nejvšestrannější české plavkyně Yvetty Hlaváčové. Věnuje se v ní nejen sportu, ale také svému soukromí. „Myslím, že jsem se v ní odhalila úplně ve všem,“ prohlásila při křtu držitelka několika rekordů. V letošním roce by do své sbírky ještě jeden světový ráda přidala a kromě toho se představí na přehlídkovém mole.

Článek

Je držitelkou světového rekordu v přeplavání kanálu La Manche a osmdesáti dvou titulů mistryně ČR v bazénovém plavání. Z mistrovství Evropy a světa si přivezla čtyři medaile. Zahrála si v seriálu Proč bychom se netopili a chystá se na přehlídková mola ve světě. Taková je autorka knihy Rebelka, Yvetta Hlaváčová.

Knihu napsala úplně sama a na 256 stranách se v ní věnuje nejen sportu, ale také lásce, přátelství a sporu s plaveckým svazem. „Myslím, že jsem se v mé autobiografii odhalila úplně ve všem,“ přiznala 194 centimetrů vysoká plavkyně. „Začala jsem ji psát v lednu minulého roku. Moc mě to bavilo a někdy mi přišlo, že se kapitoly píšou samy. Měla jsem ale i období, kdy mi to moc nešlo a na práci jsem třeba tři měsíce vůbec nesáhla,“ vyprávěla držitelka rekordu v nejdelší říční plavbě 142, 2 km.

S nápadem napsat autobiografii přišla sama. „Před lety jsem napsala asi třiadvacet stran o mém mládí. A mělo to velký ohlas. Překvapilo mě, jak lidé kladně reagovali. Tak jsem si řekla, že to zkusím a uvidím. Zašla jsem s rukopisem do agentury a už jsem jen čekala, kdy mi ho hodí na hlavu. A nic. Najednou byla kniha na světě,“ líčila s úsměvem. „Teď už jsem jen zvědavá, jak se bude líbit. A kritiky se nebojím, naopak. Aspoň se z ní pro příště poučím,“ dodala Hlaváčová.

Knihu spolu s ní pokřtil také zpěvák Karel Gott, herečka Ilona Svobodová a moderátorka Ester Janečková. V prodeji bude na pobočkách sázkové kanceláře Chance nebo je možné ji objednat na stránkách www.yvett.cz.

Přehlídkové molo i pokus o další světový rekord

A co má žena s nejdelšíma nohama na světě v plánu v nejbližší době? Již brzy bude jednou z hlavních hvězd módních přehlídek v New Yorku, Chicagu, Los Angeles, Londýně a Melbourne. Stala se totiž tváří americké firmy, která šije džíny na míru. „Vím, co to je, když žena mé výšky na sebe nemůže sehnat oblečení. Tak jsem ráda nabídku přijala a uvažuji, že bych si vzala i zastoupení pro Evropu. Tahle práce by mě bavila,“ naznačila plány do budoucna Hlaváčová.

A plavání? "Abych byla upřímná, to už mi nemá co dát. Žiji dneškem a moc neplánuji. Kdy skončím, ještě sama nevím. Odejít by se mělo, dokud si vás lidi pamatují. A já nechci patřit mezi ty, kteří se pořád ke sportu vraceli a za něčím se hnali. Chci už si užívat život také jinak. Letos ale ještě mám v plánu nějaké akce. Ráda bych se ještě pokusila o světový rekord. Kde, ale zatím neprozradím. Jen to, že budu plavat v moři,“ uzavřelatřiatřicetiletá sportovkyně.

Reklama