Hlavní obsah

Plavecká "babička" Torresová chce startovat na mistrovství světa

NEW YORK

Americká plavkyně Dara Torresová se ani po středečních 42. narozeninách nehodlá rozloučit s bazénem. Podle agentury AP plánuje start na letošním mistrovství světa v Říme. Zatím se však nerozhodla, zda bude závodit za tři roky na olympiádě v Londýně.

Článek

"Ještě jsem nezmeškala ani trénink a to je dobře," řekla Torresová, které přípravu komplikuje propagace její knihy "Věk je pouze číslo". "Hodně cestuji, takže si vždycky musím najít nějaké místo na trénink. Jak se ale dostanu domů, začnu se soustředit na trénink, abych se připravila na mistrovství světa," uvedla Torresová, která nedávno v Austinu vyhrála závod na 50 m volným způsobem.

Torresová vybojovala na hrách v Pekingu stříbro na trati 50 metrů volný způsob a stala se nejstarší plaveckou medailistkou v olympijské historii. Během svých předchozích čtyř účastí pod pěti kruhy získala mimo jiné čtyři zlaté medaile. Americká plavkyně by počet startů na olympiádě mohla rozšířit na hrách v Londýně. "Ještě nevím, beru to postupně. Budu startovat na mistrovství světa, pak si dám pauzu a uvidíme," prohlásila.

Reklama