Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem věří, že budou medaile vozit i po změně pravidel

PRAHA

V loňském roce zazářili deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek na olympijských hrách v Pekingu, kde vylovili z vody stříbrnou medaili. Zaslouženě si poté užívali skoro dva měsíce volna. Přesto ale nelenili a pilně se připravovali na letošní sezónu, v níž by opět chtěli uspět a přidat tak další cenný kov do své sbírky.

Článek

„Po olympiádě jsme měli delší čas na odreagování. A poté jsme do Vánoc absolvovali jen lehčí tréninky. I když po nás kouč nijak „nešlapal“, snažili jsme se poctivě připravovat. Od ledna už probíhala příprava jako předešlé roky,“ vyprávěl Ondřej Štěpánek. „Trochu jsme si odpočinuli i od sebe, přeci jen jsme před olympiádou byli neustále spolu,“ dodal s úsměvem.

„V březnu jsme se pak zúčastnili soustředění ve francouzském Pau. Nejdříve bylo nepříznivé počasí, pak se ale umoudřilo. Bylo to super. V červnu se tam pojede první závod Světového poháru, takže by nás tam nemělo nic překvapit,“ doplnil svého kamaráda Jaroslav Volf.

O uplynulém víkendu se bronzoví medailisté z Atén 2004 bez problému nominovali do reprezentace. „Myslím, že můžeme být spokojeni. Jezdíme spolu už tak dlouho, že víme, co je kdy zapotřebí. Funguje nám to dál,“ pochvaloval si Volf.

Z Evropy by rádi další medaili

Od letošní sezóny došlo ve vodním slalomu ke změně pravidel. Finále se pojede na jednu jízdu a oproti předešlým létům se výsledky ze semifinále a finále nebudou sčítat. Zvítězí tedy loď s nejlepším výsledkem z finále. A co této úpravě říkají? „Při Českém poháru nebyl problém se dostat z kvalifikace do finále mezi deset nejlepších. Na mezinárodních soutěžích to ale bude nyní mnohem těžší,“ prohlásil devětadvacetiletý Štěpánek.

<span>„Uvidíme, jestli tahle úprava přinese nějakou změnu v pořadí. Ve finále pojedou všichni od nuly. Možná, že tenhle systém nahraje mladším dravějším závodníkům, kteří budou riskovat a vyjde jim to. Ale myslím si, že nějak výrazně se přední místa měnit nebudou. Pořádně zhodnotit to budeme moci až po sezóně,“ vyjádřil svůj názor Volf. „Musíme se s tím nějak vyrovnat,“ shodli se úspěšní deblkanoisté.</span>

<span>Na konci května čeká na „Volfíky“ první velká akce. V Nottinghamu se uskuteční mistrovství Evropy. „Určitě by bylo příjemné přivézt nějakou medaili. Loni v Polsku se nám to nepovedlo. Minuli jsme branku a spadli tak až na desáté místo. Uvidíme, jak bude postavená trať. Ještě potrénujeme a pak se s tím nějak porveme,“ uzavřel Štěpánek.</span>

Reklama