Hlavní obsah

Vedení Znojma potrestalo plavce Svobodu za nevhodné chování

Plavec Květoslav Svoboda dostal za nevhodné chování vůči svému dnes již bývalému kouči Jiřímu Kyněrovi dvouměsíční distanc od vedení znojemského oddílu. Oba ukončili svou sedmnáctiletou spolupráci po sporu na tréninku na začátku dubna, Svobodovi trest vyprší 5. června. Kdysi nejlepší český závodník kvůli sporu odešel ze Znojma trénovat do USK Praha, za nějž by měl po červencovém MS v Římě také závodit.

Článek

Nominaci na mistrovství světa Svobodův trest neovlivní, poněvadž český rekordman je jako olympionik ve skupině reprezentantů, která nemusí na vrchol sezóny plnit limity. Svoboda však přijde o závod Českého poháru a mezinárodní mítink v Bratislavě. "Udělali to naschvál. Zejména Český pohár mě mrzí, poněvadž za vítězství v něm jsou pěkné peníze," uvedl Svoboda v rozhovoru pro Znojemský deník.

Svoboda, který může závodit 6. června na mezinárodním mítinku v Barceloně, se proti trestu odvolal. Nyní se připravuje v Praze pod vedením bývalé reprezentační trenérky Jaroslavy Passerové.

Svoboda startoval pod Kyněrovým vedením třikrát na olympijských hrách, ale už delší dobu mezi nimi docházelo ke sporům. Podle Svobody kvůli tomu, že kouč nestíhal skloubit vlastní podnikání s funkcemi trenéra oddílu, reprezentačního kouče a místopředsedy svazu.

Reklama