Hlavní obsah

Kajakářka Hilgertová byla čtvrtá v kvalifikaci ME v Nottinghamu

NOTTINGHAM

Česká kajakářka Štěpánka Hilgertová obsadila na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Nottinghamu v kvalifikaci čtvrté místo. Do dvacetičlenného semifinále kromě ní prošly také Irena Pavelková a Marie Řihošková.

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová za vítěznou Rakušankou Corinnou Kuhnelovou zaostala o 2,98 vteřiny. Pavelkové s Řihoškovou si účast v semifinále zajistily patnáctým, respektive šestnáctým nejrychlejším časem.

Do semifinále postoupili i stříbrní deblkanoisté z olympiády v Pekingu Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, kteří obsadili páté místo. Ve dvacetičlenném semifinále se také představí zbývající české posádky Jaroslav Pospíšil s Davidem Mrůzkem (11. místo) a Marek Jiras s Tomášem Máderem (17.).

Kvalifikace nezačala nejlépe pro olympijské šampióny bratry Pavola a Petera Hoschornerovy, kteří v první jízdě nasbírali 100 trestných vteřin. Díky novým pravidlům se však počítá pouze lepší ze dvou kvalifikačních jízd a slovenská dvojice si časem 92,43 ve druhé jízdě dojela pro první místo.

Reklama