Hlavní obsah

Jachtařce Fenclové podruhé těsně unikla výhra v SP

MEDEMBLIK

Jachtařka Veronika Fenclová podruhé za sebou sahala v závodu Světovém poháru po výhře, o kterou přišla až ve finálové rozjížďce. Po druhém místu ve francouzském Hyeres tentokrát skončila v třídě Laser Radial třetí v nizozemském Medembliku.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová

Článek

Fenclová letos odjela tři závody SP a vždy skončila na stupních vítězů. Třetí byla i na úvod seriálu na Mallorce. "Je to potvrzení její výkonnosti a jsem šťastný i za tohle třetí místo, protože to by úplně jiný závod. Jelo se v silném větru a stejně jezdila výborně. Podávala stabilní výkony, nedělala chyby, a proto jsem naprosto spokojený," řekl trenér Jakub Kozelský.

Zatímco ve Francii koncem dubna Fenclová celý závod vedla a nakonec ji v poslední rozjížďce o výhru připravila olympijská vítězka Anna Tunniclifeová z USA, tentokrát se do čela dostala až v 11. ze 13 rozjížděk. O skoro jistou výhru se tak trochu připravila sama.

V poslední základní rozjížďce (dvanácté) měla Fenclová předčasný start a místo navýšení náskoku se na ni soupeřky bodově dotáhly. "Není to nic zvláštního. Člověk musí riskovat a ona chtěla riskovat, protože neměla žádnou vyloženě špatnou rozjížďku," podotkl Kozelský.

Ve finálové rozjížďce pro nejlepších deset lodí, která je bodována dvojnásobně, dojela Fenclová čtvrtá a celkově skončila třetí. Vyhrála Běloruska Taťjana Drozdovská před Dánkou Alberte Lindbergovou.

Reklama