Hlavní obsah

Česká osmiveslice se na SP v Mnichově nepředstaví

PRAHA

Plánovaný start české osmiveslice na druhém podniku Světového poháru v Mnichově se neuskuteční. Po nedělních Primátorkách se totiž představitelé českého veslování rozhodli, že reprezentanti budou za dva týdny v Německu startovat ve svých tradičních disciplínách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Veslaři Dukly při pražských Primátorkách

Článek

"Po úvaze a všeobecné domluvě jsme se rozhodli, že pojedeme menší disciplíny. Osma nepadá definitivně, ale ideu jsme odsunuli na rok 2010," řekl ČTK reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška, který dostal na výkonném výboru veslařského svazu pravomoc společně s koučem Dukly Petrem Blechou o startu osmy rozhodnout. "Vše jsme ale konzultovali i s předsedou Jirkou Kejvalem a místopředsedou Dušanem Macháčkem," vysvětlil Panuška.

Právě svazový předseda Kejval byl jedním z hlavních zastánců uvažovaného startu osmiveslice v závodu SP. Česko nakonec královskou veslařskou disciplínu neobsadí i proto, že uvažovaná posádka na Primátorkách neporazila soupeře drtivým rozdílem, jak se počítalo. "Neměla velký odstup od osmy lehkých vah a posádky do 23 let," uvedl Panuška.

Rozhodnutí trenérů a funkcionářů uvítali i sami závodníci, kteří preferovali starty ve svých klasických disciplínách. "Jelo se nám docela dobře, ale problém byl ve stylu. Ještě nejsme sjetí, není to optimální. Kdybychom měli jezdit osmu, tak bychom na tom museli sedět od začátku sezony, aby to k něčemu bylo," uvedl Karel Neffe, jinak člen úspěšné čtyřky bez kormidelníka. Podobný názor měl například i zkušený Václav Chalupa, jenž tak v Mnichově usedne do dvojky bez kormidelníka s Jakubem Makovičkou.

Reklama

Související témata: