Hlavní obsah

Phelps si zaplaval osobní rekord na motýlkářské stovce

MONTREAL

Americký plavecký fenomén Michael Phelps opět útočí na světové rekordy. V sobotu si při Kanadském poháru v Montrealu vylepšil osobní rekord na motýlkářské stovce, když vyhrál v čase 50,48 sekundy. Tím ubral desetinu ze svého pekingského času, díky němuž získal jednu z osmi zlatých medailí.

Článek

Na absolutní maximum Iana Crockera mu scházelo pouhých osm setin. "Ten bazén je ve skvělém stavu a je skutečně rychlý," pochválil Phelps místo, kde se před 33 lety bojovalo o olympijské medaile. Právě v Montrealu při MS zaplaval v roce 2005 Crocker světový rekord, tehdy se ale závodilo v novém venkovním komplexu.

"Teď si potřebuju trochu odpočinout před národním šampionátem. Snad budu i trochu rychlejší. Je to určitě lepší než minule. Je skvělé, že jsem zpátky. Ta láska k plavání tu pořád je," pochvaloval si Phelps vzrůstající formu.

Čtrnáctinásobný olympijský šampión si dopřál od Pekingu dlouhou pauzu a v únoru navíc dostal tříměsíční zákaz závodění za kouření marihuany. Poprvé se představil na květnovém mítinku v Charlotte, kde dvakrát prohrál. Před týdnem rovněž dvakrát nestačil na své soupeře v Santa Claře.

Reklama